Erfarenhet

Runt Expecto finns ett nätverk av kompetenta HR-proffs som jag har haft förmånen att arbeta med genom åren; var och en med sin unika spetskompetens. Det nätverket bidrar inte bara till mig och till min utveckling utan också till mina kunder och till deras utveckling och jag är oerhört stolt och glad över att kunna prata om Expecto som ”vi” och inte som ”jag”.

Under 20 år i yrkeslivet har jag byggt upp en bred och djup erfarenhet där den gemensamma nämnaren hela tiden har varit människor och deras utveckling.

Innan jag startade Expecto var jag HR ansvarig för Ernst & Youngs managementkonsultverksamhet, EY Advisory Services, och var som en del i affärsområdets ledningsgrupp med och byggde upp det. Jag ansvarade också för Ernst & Youngs företagsgemensamma utbildningar och ledarutvecklingsprogram samt för performance managementprocessen i EY Sverige.

Den första delen av min karriär finns inom rekrytering. Jag fick direkt efter min examen från Handelshögskolan i Stockholm en möjlighet att börja arbeta med chefsrekrytering och fick upp ögonen för det magiska i att finna rätt person till en roll där passformen blir så nära perfekt som möjligt. Mina uppdrag genom åren har handlat om att hjälpa kunder att finna medarbetare med rätt kompetens till olika nyckelroller, att skapa attraktiva talangprogram och att finna personer som ska leda och utveckla nya verksamhetsområden.  Efter ett antal år som rekryteringskonsult breddade jag min erfarenhet in på nya områden. Jag kom senare att arbeta i med outplacement, karriärutveckling och talent management på uppdrag av en rad svenska och internationella företag i olika branscher och storlekar. Inom talent management området hade jag förmånen att arbeta med design och genomförande av assessment- och development centers för utvärdering av allt ifrån identifierade talanger och framtida ledare till den befintliga ledningsgruppen.